Embadalida mirant els aquaris. Així és com em vaig quedar observant els cubs plens d'aigua i de vida, a la botiga on està a estones el fotògraf de natura Àngel Cànovas. Però també em va passar el mateix amb els aquaris que hi ha a la seu de l'Associació d'Aquariofilia de Barcelona.
Reprodueixen diferents ecosistemes i els mantenen, en tenen cura i els milloren cada dia. Els que no hi entenem ens pensem que els peixos són el més atractiu d'aquesta afició, però el cert és que les plantes aquàtiques o les roques vives tenen també molta tirada. De fet, hi ha qui no té peixos al seu aquari. Es tracta de crear aquell ambient que un vol, i això fa que s'observi amb curiositat tot el que es mou darrera el vidre. És una mena de voyerisme de la natura, però molt sa.
www.diaridebarcelona.cat
El Jaume Capell, president de l'associació, no ens diu quantes hores dedica a tenir cura dels seus aquaris, però assegura que dedicant un parell d'hores a la setmana es pot obtenir un bon resultat. El cas, però, és que els aquariòfils solen tenir més d'un aquari i realment dediquen el seu temps lliure a aquesta afició. Quan miris un aquari, te n'adonaràs del plaer que despren observar tranquil·lament la vida que hi respira.
Entrada feta per Núria Llabina
dijous, 19 de febrer del 2009
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
1 comentari:
Coincideixo en això del "Nemo". El que hauria pogut ser un punt a favor dels animals s'ha convertit en un trist reclam per a que el nen demani "compar'm un nemo" i algun venedor sense escrúpols li vengui un "kit" complert d'un peix ficat en un gerro de 2 litres destinat a la mort mé segura.
La lacra de la nostra afició ha estat aquesta idea generalitzada de que els peixos es moren i es reposen per d'altres i ja està. Mantenir un aquari tampoc és massa complicat, però per a tenir cura de cualsevol ésser viu en bones condicons cal informar-se i actuar amb responsabilitat.
Publica un comentari a l'entrada