dijous, 18 de desembre del 2008

Grup Vitolfílic de Barcelona

Era només un marrec i ja anava a Les Corts arreplegant les anelles dels cigars que trobava als racons els dies de partit. Així va començar l’afició de’n Josep Maria Badia per les vitoles. Ara és el president del Grup Vitolfílic de Barcelona i té una col•lecció esplèndida d’àlbums i més àlbums amb anelles de cigars de mil i una temàtiques.

A en Joan Genestós l’afició també li ve de lluny: quan era un crio, escrivia als consolats a Barcelona per preguntar-los adreces de fabriques de cigars dels seus països. Amb la resposta postal, arribava un grapadet de d’anelles de cigars. Així va néixer una passió, purament estètica i de coleccionista: en Joan no fuma.

Amb ells dos, juntament amb en Francisco Ruiz, parlem del Grup Vitolfílic de Barcelona, que actualment aplega vora els 200 socis que es troben el segon diumenge de cada mes a la Casa de Menorca (Diputació 215, pral).



www.diaridebarcelona.cat

Us heu fixat mai en la bella estètica que tenen les litografies de les caixes de cigars? Dibuixos, colors, daurats fets amb pa d’or... tots els elements es combinen per crear il•lustracions que et deixen atrapat una bona estona.

Penso amb els amics de l’associació: quantes hores deuen haver passat endreçant acuradament els seus tresors. Me’ls imagino de petits, aprenent geografia, humanitats, ciències naturals... a través de les seves preuades vitoles de banderes, emperadors o animals.

Una estètica que també va captivar Federico García Lorca al seu Son de Negros en Cuba.
“Con la rubia cabeza de Fonseca, Iré a Santiago.Con el Rosa de Romeo y Julieta,Iré a Santiago”

Publicat per: Rafael Luján