dijous, 22 de gener del 2009

Aprenem a restaurar mobles antics

Per tancar el meu periple per les Associacions, la Marta em proposa arribar-me al cor de Gràcia, on l’Associació d’Amics de les Antiguitats hi té la seva seu. Allà, sota les directrius del seu president, l’Albert Santgenís, hi trobo una quinzena de persones treballant i aprenent les tècniques de vernissatge sobre unes fustes.


www.diaridebarcelona.cat

Són els cursos bàsics –uns dels que tenen més èxit- que l’Escola de Restauració d’Antiguitats ERA organitza trimestralment. Aquí els alumnes es familiaritzen amb els processos de restauració entre pots de goma laca, tapa porus i tosca. És el moment de relax setmanal, de desconnectar del dia a dia intentant treure l’ànima a les fustes antigues. A l’escola es respira un bon ambient, i no ho dic precisament per les olors dels productes, que aconsegueixen deixar-me una mica marejat.

L’Albert em resumeix l’essència de la restauració del moble antic: “Agafem coses que han tingut una història llarga i que de cop i volta han deixat de ser utilitzades –fins i tot obsoletes- i les tornem a posar al dia.” Fins a tres mesos de feina pot comportar restaurar una cadira, em diu la Belén. Això si, la satisfacció de veure una peça on hi descansen hores i hores de feina pròpia, segur que ha de ser la millor recompensa.

Publicat per: Rafael Luján