dimarts, 28 d’abril del 2009

El carrer dels Banys Nous

He escollit aquest carrer del barri Gòtic perquè m’encanten les antiguitats! La Núria i jo agafem el metro a Glòries i ens dirigim cap el centre de la ciutat. Baixem a Via Laietana, creuem la Plaça Sant Jaume i ens endinsem en uns carrerons fins a arribar al nostre destí.


www.diaridebarcelona.cat

Aquesta via que creua des del carrer del Call fins el carrer de La Palla està molt freqüentada per gent. És un carrer estret, molt llarg i segueix un traç irregular. Però finalment trobem la botiga s’Olivers. Sembla que aquest local guarda un secret al fons, entre espelmes, plantes, plats i mobles, hi trobem els banys. Una sala, que si no fos pels mobles que té, semblaria que estiguéssim vivint en un altre segle.

De nou al carrer, anem amunt i avall gravant façanes, botigues i gent. Entrem a la botiga de l’Olga Sandoval, un autèntic bagul ple d’antiguitats. Visitem fins i tot el magatzem on encara es conserven les conduccions d’aigua de la Barcelona antiga.

Ens hem d’afanyar! És tard i encara hem de parlar amb el Miquel Iafa perquè ens expliqui la història dels banys jueus. Caminem fins el carrer Marlet per recollir-lo i desprès d’un quart d’hora, ja tenim l’entrevista enllestida i a punt per començar a editar. Són les dues en punt fem tard i tenim gana, així que ens acomiadem d’un carrer ple d’història i tornem cap el diari.

Publicat per: Maria Papadopoulos

1 comentari:

Eli ha dit...

És bonic aquest barri, precisament vaig estar passejant el divendres passat, i també en vaig fer un post. Hi ha tantes botiguetes ...!!!

:-D