dilluns, 25 de maig del 2009

“Els millors dies estan per venir”

En Daniel Aguilar és un jove professor universitari que exerceix com a barceloní. Nascut i criat al Poblenou, es va instal·lar en un pis de l'Eixample en tornar de viure alguns anys a l'estranger. Però hi està de lloguer i diu que, quan es decideixi a comprar, el seu destí més probable serà el Poblenou. Vol tornar als orígens, que per a ell són importants. És per això que ens trobem en un lloc tan emblemàtic del Poblenou com és el Casino l'Aliança.


www.diaridebarcelona.cat

L'autor d'Els millors dies és crític amb les transformacions que viu la ciutat, però no necessàriament contrari. Diu que li agradaria influir sobre el futur de la ciutat on viu, que si els blogs no existissin enviaria cartes als diaris o faria per escriure'n llibres. Però no s'ha llançat mai a participar en el moviment veïnal o la política local. És, doncs, un bon exemple de les veus ciutadanes que afloren gràcies als blogs.

A partir de la seva experiència, ens deixa una reflexió personal ben interessant: en parlar d'urbanisme, dels barris o d'allò que veiem pel carrer, tenim una tendència natural a rondinar. És normal que només alcem la veu per queixar-nos d'allò que no ens agrada, però el resultat final no és sempre una anàlisi justa ni equilibrada. És paraula de blogger. Què en pensaran les associacions de veïns?

Publicat per Albert Muñoz