divendres, 29 de maig de 2009

Entrevista amb Ramón Salaverría

Aprofitant que Ramón Salaverría (e-periodistas) és a Barcelona per assistir a les jornades del CICR Blanquerna, pactem fer-li una entrevista. Ve amb el temps mesurat des de Pamplona, però la Diagonal li juga una mala passada i ens el reté una estoneta. Un cop més en Josep Maria Brugués i en Francesc Canosa ens faciliten un petit seminari on poder fer la nostra feina.


www.diaridebarcelona.cat

Conjuntament amb Samuel Negredo, el doctor Salaverría ha elaborat un complet estudi sobre els processos de convergència de redaccions: The Daily Telegraph, The New York Times ... i així fins a vuit empreses periodístiques que han decidit reorganitzar els seus mitjans i per extensió les tasques dels seus professionals. Tota aquesta experiència l’han abocat al llibre Periodismo Integrado, un manual de periodisme que alterna l’estudi de casos pràctics amb l’anàlisi de tots els conceptes que intervenen en aquest no sempre fàcil procés de convergència mediàtica. Me’l vaig llegir la setmana passada i crec que hauria de ser un llibre de capçalera per a tota la professió a l’hora d’estudiar un fenomen estructural com és el de la convergència.

Ens diu que els models d’èxit acostumen a ser aquells on el periodista és especialista en el seu tema concret i sap transmetre la informació a través de tots els llenguatges possibles. És la polivalència mediàtica.

Per aquells que us apassiona aquest tema, us deixo l’entrevista completa amb el professor Salaverría. La gran Sílvia Cobo –alumna de Salaverría- ha fet una excel·lent crònica a Lola como mola. Gràcies a tots dos!


www.diaridebarcelona.cat

Publicat per: Rafael Luján