dimarts, 16 de juny del 2009

L’encís d’una finca amagada a la Vall d’Hebron


www.diaridebarcelona.cat

Com era previsible, m’he deixat pel camí un munt de detalls sobre la història de la finca Martí-Codolar. Per això, aprofito aquest espai que tenim els redactors del Diari de Barcelona per explicar-vos algunes curiositats.

Sempre m’ha agradat comparar imatges antigues amb l’actualitat. Aquí veiem l’actual hivernacle, avui sense els vidres de colors que cobrien l’estructura metàl•lica, que els anys 1892 i 1902 va acollir els convits de casament dels fills del senyor Martí-Codolar.


Pel que fa a elements de la finca que ja han desaparegut, us mostro una imatge del gran llac on descansaven els cignes. En Jesús Marial ens relata que amb les Olimpíades de Barcelona es va expropiar una part de la finca i amb aquesta actuació el llac es va suprimir. És a dir, imagineu-vos com era d’enorme l’extensió de la finca! Si ara ja em sembla immensa...


De l’interior del palauet, cal destacar una sala situada a la planta baixa que era el despatx del senyor Martí-Colodar. Ens impressiona la xemeneia monumental i una porta de ferro que amaga un antic forn. Bé, realment, sent sincera, tot el conjunt d’aquest paratge m’ha deixat bocabadada.


Publicat per: Patrícia Álvarez.