dilluns, 10 de novembre del 2008

Experiments al blog

Passejar-se per Gràcia sempre és agradable. És un matí lluminós de tardor i ens citem amb Miquel Pellicer a la plaça de Rius i Taulet.

El blogger d'aquesta setmana és periodista professional, és el cap de redacció del Mundo Deportivo digital i, inevitablement, acabem parlant del funcionament de les redaccions on treballem. De mitjà digital a mitjà digital.


www.diaridebarcelona.cat

El soroll de les obres que es fan a les plaça ens obliga a traslladar-nos a la plaça de la Virreïna, on podem fer l'entrevista tranquil·lament. El Miquel ens parla del seu blog, de la variada temàtica que toca, la de l'actualitat. Però també ens dóna molts minuts de cinta parlant dels blogs, del seu ús i de les xarxes ciutadanes. Amb això tenim material suficient per fer un nou Tecnovisions!

El més curiós de tot, és que un gracienc com ell no és de Gràcia. Va treballar a la televisió del districte en els seus incis periodístics i coneix Gràcia de pam a pam. Ha lluitat com un veí més pel barri i per forjar una identitat gracienca. Però mai hi ha viscut. Podríem dir que és gracienc d'adopció.

El cas és que Gràcia té un important portal, Gracianet, i una xarxa de blogs, a més d'un diari digital de periodisme ciutadà, Transversalweb, que converteixen Gràcia en el districte barceloní més actiu a la xarxa. I el blog "Assajos sobre la realitat" és un reflex d'aquesta agitada vida de periodisme ciutadà.

Publicat per: Núria Llabina