dimecres, 12 de novembre del 2008

Els barcelonins mengen molt bé

“Els barcelonins mengen molt bé”. Aquesta és la conclusió general que podem extreure de la nostra entrevista al xef Josep Maria Kao. La seva experiència ens ha servit per conèixer una visió enriquida –mai millor dit- de la nostra dieta i la relació d’aquesta amb la gastronomia xinesa.


www.diaridebarcelona.cat

La cita és a les 12:00h. El lloc, al carrer del Bisbe Sivilla, 48. Obrim la porta del restaurant Shanghai i en Josep Maria Kao encara no ha arribat. És al mercat de la Boqueria comprant tòfones negres. Això ho fa sovint. Li encanta anar a comprar menjar fresc per als seus clients i ens explica que a Barcelona és molt fàcil aconseguir-ho.

En general, la seva opinió sobre l’alimentació dels barcelonins és molt satisfactòria. Ara bé, una de les crítiques que ens fa és la cocció de verdures. Ens argumenta que si les bullim massa, perden el valor nutritiu i el sabor, un resultat que no obtindríem si les cuinéssim a la planxa o al wok. Prenem nota.

Segons el Josep Maria, la nostra assignatura pendent en la gastronomia xinesa és l’ús dels palets per menjar. Quants de nosaltres no haurem desistit de menjar arròs o verdures saltejades amb aquests coberts! Si vols treure-li la raó, comença a practicar. Internet és ple de vídeos tutorials!

Publicat per: Patrícia Álvarez