dijous, 18 de juny del 2009

Fundació Comtal: un espai de solidaritat

A mitja tarda ens arribem amb l’Albert per conèixer la tasca que fa la gent de la Fundació Comtal. Des de fa 15 anys treballen per millorar les condicions dels infants i joves del seu barri que puguin estar en risc d’exclusió social.

No agafem una tarda especialment moguda, tot i això veiem com els voluntaris ajuden els nens i nenes a escriure, parlen amb ells... en un clima de gran complicitat tot i la diferència d’edat. L’Anna-Bel Carbonell ens detalla alguns dels nou projectes de la fundació, i en Jordi Jover ens explica com l’entitat ha anat adaptant-se a les necessitats del barri.


www.diaridebarcelona.cat

Acabem el rodatge desplaçant-nos cap a l’espai central del Forat on dues de les monitores de la fundació acompanyen un grup de nens i nenes durant els seus jocs.

Després de veure la feina d’aquests voluntaris de la Fundació Comtal m’atreveixo a dir-vos que aquest pot ser un lloc ideal si ara mateix esteu pensant dedicar part del vostre temps lliure al voluntariat. De fet qualsevol de les associacions que us hem anat explicant al llarg d’aquests mesos de reportatges ho són. Estic segur que en la majoria d’ocasions, els voluntaris reben més del que poden arribar a donar.

publicat per: Rafael Luján

dimarts, 16 de juny del 2009

L’encís d’una finca amagada a la Vall d’Hebron


www.diaridebarcelona.cat

Com era previsible, m’he deixat pel camí un munt de detalls sobre la història de la finca Martí-Codolar. Per això, aprofito aquest espai que tenim els redactors del Diari de Barcelona per explicar-vos algunes curiositats.

Sempre m’ha agradat comparar imatges antigues amb l’actualitat. Aquí veiem l’actual hivernacle, avui sense els vidres de colors que cobrien l’estructura metàl•lica, que els anys 1892 i 1902 va acollir els convits de casament dels fills del senyor Martí-Codolar.


Pel que fa a elements de la finca que ja han desaparegut, us mostro una imatge del gran llac on descansaven els cignes. En Jesús Marial ens relata que amb les Olimpíades de Barcelona es va expropiar una part de la finca i amb aquesta actuació el llac es va suprimir. És a dir, imagineu-vos com era d’enorme l’extensió de la finca! Si ara ja em sembla immensa...


De l’interior del palauet, cal destacar una sala situada a la planta baixa que era el despatx del senyor Martí-Colodar. Ens impressiona la xemeneia monumental i una porta de ferro que amaga un antic forn. Bé, realment, sent sincera, tot el conjunt d’aquest paratge m’ha deixat bocabadada.


Publicat per: Patrícia Álvarez.

dilluns, 15 de juny del 2009

Taxistes malalts de Bach i de blogs


www.diaridebarcelona.cat

De vegades, se’ns fa difícil triar la música més adient per ambientar els nostres reportatges. En aquest cas, tant la xerrada al taxi com els blogs ja duien la música incorporada. Per a la resta del vídeo, l’opció era evident des del principi, perquè els protagonistes entren a la blogosfera com a “Malalt de Bach”. És el nom del seu perfil a Blogspot, on en Jaume i el Ferran Esteve mantenen en línia una quinzena de blogs, cadascun amb la seva pròpia ambientació musical.

El problema aquí era encabir en un vídeo no massa llarg tantes històries curioses com ens han explicat aquests dos germans taxistes i melòmans. Hem tingut l’honor de ser convidats a una de les trobades de cada dilluns amb el seu amic Miquel Àngel a la Cerveseria Moritz. No allarguen gaire aquestes tertúlies, però hi parlen de tot. Abans, al taxi, i després en entrevistar-los, els germans Esteve ens han regalat unes històries que, malgrat requerien alguns minuts més per ser explicades, no volíem deixar de compartir. Així que, sense més comentari, les incloem tot seguit.

"Et truco des d'un taxi..."

www.diaridebarcelona.cat

Els records de Jaume Aragall

www.diaridebarcelona.cat

Adolfo Domínguez a la brossa

www.diaridebarcelona.cat

Aquell gol d'Iniesta

www.diaridebarcelona.cat

Padrí d'una 'drag queen'

www.diaridebarcelona.cat

No parlar de futbol amb Cruyff


www.diaridebarcelona.cat

Publicat per Albert Muñoz