divendres, 8 de maig del 2009

Parlem de Cloud Computing amb Aaron S.Katz

Aprofitem que visita Barcelona Aaron S. Katz, director de vendes corporatives per Àsia Pacífic de l’empresa salesforce.com per fer-li una petita entrevista. La Patrícia i jo ens trobem amb aquest jove executiu londinenc a unes oficines del carrer de Balmes. La seva gira per diversos països el porta a la nostra ciutat per parlar del Cloud Computing i el Software com a servei, conceptes en els que la seva empresa és capdavantera.


www.diaridebarcelona.cat

Gmail, Google Docs, Google Spreadsheet... cada cop més els nostres programes i documents deixen de residir al nostre ordinador per mantenir-se “al núvol”. L’Aaron explica que això obre possibilitats a les empreses d’estalviar costos ingents de manteniment. Diu que les grans companyies de software estan apostant decididament el seu capital d’inversió cap al Cloud Computing. “És el futur del software”, diu.

Ens acomiadem d’ell amb un somriure. Diu que li ha agradat Barcelona, però es manté ferm en les seves convicció: és seguidor del Chelsea.

Publicat per: Rafael Luján

dijous, 7 de maig del 2009

En aquest reportatge he descobert una associació i un indret de la ciutat. L’associació Ona Nova treballa per millorar les condicions laborals i socials de les dones de la Zona Franca. Ens ho explica la seva presidenta, l’Ana Montoro, i ho fa asseguda a una cadira amb vistes als Jardins dels drets humans, l’altre descobriment.


www.diaridebarcelona.cat

Publicat per: Maria Font

dimecres, 6 de maig del 2009

El blog, la carta de presentació d'una actriu

Aterro al seu blog per casualitat i topo amb una finestra amb vistes a la manera treballar d’una actriu. A través dels vídeos que hi trobo descobreixo una Míriam Escurriola camaleònica. Les múltiples versions de l’actriu conflueixen en una jove professional amb ganes de treballar. D’això me n’adono de camí al Teatre Tantarantana, parlant amb ella al metro, després d’haver finalitzat el rodatge a l’Escola Memory, on imparteix classes cada setmana contagiant la seva interpretació enèrgica a joves actors.

El recorregut des de Passeig de Gràcia a Paral·lel serveix per posar-nos al dia i escalfar motors per a l’entrevista. M’explica com compagina els assajos, les estrenes i la feina com a professora. I a nivell general, parlem de la crisi – per variar! – dins el món del teatre. Amb tot, de seguida intueixo que gaudeix amb el que fa.


www.diaridebarcelona.cat

Gràcies a la seva experiència amb la imatge, també és llicenciada en Comunicació Audiovisual, és conscient de la importància de tenir un blog i aposta per reforçar la seva presència a internet. Així l’hem coneguda, com a blogger, però si la vols conèixer en acció, la trobaràs a finals de maig al Teatre Tantarantana amb 'La Fàbrica de la Felicitat'. D’altra banda, com a primera experiència dins la direcció, pròximament dirigirà una dramatúrgia basada en textos de Fernando Arrabal al Centre Cívic Cotxeres Borrell. A nivell televisiu, interpreta la mare d’una nena prodigi a ‘Càsting’, una sèrie de l’estil ‘Camera Café’ que s’emet a la Xarxa de Televisions Locals.

Publicat per: Patrícia Álvarez.

dimarts, 5 de maig del 2009

Vilarrúbia, l’historiador d’Hostafrancs i la Bordeta

És un dels barcelonins que millor coneix els carrers d’aquesta ciutat. Ha escrit la història dels carrers de set barris de Barcelona i ha publicat en total 24 llibres d’història local. Tard o d’hora, en Josep Maria Vilarrúbia-Estrany havia d’aparèixer en un dels reportatges de la sèrie PASSEJANT PER... Ho fa justament en aquest sobre la carretera de la Bordeta perquè, a més, ell és d’Hostafrancs. Ara viu en un altre districte, però torna sovint al barri on va néixer i sobre els carrers del qual va escriure el seu primer llibre d’història de carrers.


www.diaridebarcelona.cat

En Vilarrúbia conserva el programa de la inauguració de la plaça de Joan Corrades i Bosch perquè hi va ser. De fet, feia de guia en la passejada històrica pels carrers del barri que va precedir l’acte en si, on també hi havia les descendents de la família. Josep Maria Vilarrúbia-Estrany fa sovint de guia en passejades històriques per la ciutat, com ara les que organitza l’associació Barcelona Camina. De fet, és autor d'un llibre amb aquest títol.

En Joan Corrades va vendre l’hostal de Ca l’Hostafrancs, que ha donat nom al barri, a una dona que es deia Adela. Segons l’historiador, l’hostalera es va fer famosa per aquelles contrades perquè, quan un client posava massa oli a l’amanida, ella casualment cridava el seu gos, que es deia Pocoli. És una altra de les llegendes en la memòria col·lectiva d'aquest barri d'Hostafrancs. L’hostal es va enderrocar el 1929 per fer-hi el cinema Arenes, ara afectat pel PERI d’Hostafrancs. Avui, en aquest punt del carrer de la Creu Coberta, hi ha una botiga d’esports.

Publicat per Albert Muñoz