divendres, 26 de juny del 2009

L'alfabetització digital surt de Nou Barris

El Cibernàrium fa una feina capdal a la nostra ciutat. Ofereix cursos sobre eines per desenvolupar-se a internet gratuïtament. Però quan parlo del Cibernàrium a la gent del meu entorn, molts d'ells el desconeixen.
El Jordi Roca, el director del centre, ens guia per l'edifici i ens ensenya les noves instal·lacions, que són al parc Central de Nou Barris, on es situa el Parc Tecnològic BCNord. La Patrícia i jo sabem que els cursos que s'ofereixen són un èxit, ja que alguna vegada hem intentat inscriure'ns i les places s'acaben a les poques hores, o fins i tot als pocs minuts d'obrir-se el període d'inscripció.
La veritat és que la ciutadania ha respost amb interès a l'opció de no quedar-se enrere en qüestió de coneixements tecnològics i, sobretot, a l'hora de navegar per internet. El gruix de les persones que hi acudeixen són persones d'entre 45 i 60 anys, i en un 55% són dones.
El Cibernàrium ha fet molta feina, però encara té una gran tasca per davant, ja que cada dia hi ha més gent que se n'adona de la importància de renovar-se en formació. I a la vegada, més persones decideixen fer el pas de tornar a les aules.


www.diaridebarcelona.cat

Publicat per Núria Llabina

dimarts, 23 de juny del 2009

Marià Aguiló, artèria peatonal del Poblenou

Aprofitant un rodatge de l’Albert a la rambla del Poblenou, ens apropem fins al carrer de Marià Aguiló per gravar una peça sobre aquest espai. Es tracta d’una via estreta, peatonal, amb tarongers i quatre bancs col·locats aleatòriament. Es nota que és un lloc de pas perquè està ple de gent que vola amunt i avall, amb bosses d’anar a comprar o sense, però tots amb el mateix ritme.


www.diaridebarcelona.cat

Ens situem al final del carrer i caminem cap amunt. Són molts els que ens paren i ens demanen que anem a gravar els seus comerços. Entrem en una botiga de queviures. Destaca perquè sembla una botiga molt antiga i autèntica... i no ens equivoquem pas! La Maria Lluïsa ens explica que aquest negoci porta 105 anys i que ella és la jove de la família.

També entrem a la fruiteria de la Joana, just a la vora de la botiga de queviures. La Joana està encantada que hagin arreglat el carrer. Ara els vehicles no molesten i la gent del barri pot passejar-hi tranquil·lament sense haver d’esquivar els cotxes.
Tornem on havíem començat a gravar perquè allà es troba el local del Txema, un ebenista que vol recuperar la memòria del Poblenou. Fins i tot ens regala un "més petit de tots"!

Un matí bonic i assolellat que acaba a la seu de l’Atlètic Poblenou perquè el secretari de l'entitat, en Josep Anton, ens expliqui què fa a Barcelona un club amb els colors de l’Athletic de Bilbao, i quant fa que hi són aquí. Ho vols saber?

Publicat per Maria Papadopoulos