dimarts, 23 de juny del 2009

Marià Aguiló, artèria peatonal del Poblenou

Aprofitant un rodatge de l’Albert a la rambla del Poblenou, ens apropem fins al carrer de Marià Aguiló per gravar una peça sobre aquest espai. Es tracta d’una via estreta, peatonal, amb tarongers i quatre bancs col·locats aleatòriament. Es nota que és un lloc de pas perquè està ple de gent que vola amunt i avall, amb bosses d’anar a comprar o sense, però tots amb el mateix ritme.


www.diaridebarcelona.cat

Ens situem al final del carrer i caminem cap amunt. Són molts els que ens paren i ens demanen que anem a gravar els seus comerços. Entrem en una botiga de queviures. Destaca perquè sembla una botiga molt antiga i autèntica... i no ens equivoquem pas! La Maria Lluïsa ens explica que aquest negoci porta 105 anys i que ella és la jove de la família.

També entrem a la fruiteria de la Joana, just a la vora de la botiga de queviures. La Joana està encantada que hagin arreglat el carrer. Ara els vehicles no molesten i la gent del barri pot passejar-hi tranquil·lament sense haver d’esquivar els cotxes.
Tornem on havíem començat a gravar perquè allà es troba el local del Txema, un ebenista que vol recuperar la memòria del Poblenou. Fins i tot ens regala un "més petit de tots"!

Un matí bonic i assolellat que acaba a la seu de l’Atlètic Poblenou perquè el secretari de l'entitat, en Josep Anton, ens expliqui què fa a Barcelona un club amb els colors de l’Athletic de Bilbao, i quant fa que hi són aquí. Ho vols saber?

Publicat per Maria Papadopoulos