divendres, 26 de juny del 2009

L'alfabetització digital surt de Nou Barris

El Cibernàrium fa una feina capdal a la nostra ciutat. Ofereix cursos sobre eines per desenvolupar-se a internet gratuïtament. Però quan parlo del Cibernàrium a la gent del meu entorn, molts d'ells el desconeixen.
El Jordi Roca, el director del centre, ens guia per l'edifici i ens ensenya les noves instal·lacions, que són al parc Central de Nou Barris, on es situa el Parc Tecnològic BCNord. La Patrícia i jo sabem que els cursos que s'ofereixen són un èxit, ja que alguna vegada hem intentat inscriure'ns i les places s'acaben a les poques hores, o fins i tot als pocs minuts d'obrir-se el període d'inscripció.
La veritat és que la ciutadania ha respost amb interès a l'opció de no quedar-se enrere en qüestió de coneixements tecnològics i, sobretot, a l'hora de navegar per internet. El gruix de les persones que hi acudeixen són persones d'entre 45 i 60 anys, i en un 55% són dones.
El Cibernàrium ha fet molta feina, però encara té una gran tasca per davant, ja que cada dia hi ha més gent que se n'adona de la importància de renovar-se en formació. I a la vegada, més persones decideixen fer el pas de tornar a les aules.


www.diaridebarcelona.cat

Publicat per Núria Llabina