divendres, 15 de maig del 2009

Entrevista a Pere Rovira de Webanalytics.es

La seu de webanalytics.es és un pis amb una galeria lluminosa ben típica de l’Eixample. Allà hi trobem treballant un grup d’analistes web, professionals del màrqueting i especialistes en SEO. Entre ells hi ha el director de l’empresa, en Pere Rovira, que és el nostre entrevistat d’aquesta setmana.


www.diaridebarcelona.cat

Li demanem que ens expliqui de manera planera en què consisteix l’analítica web i ens ho defineix amb una metàfora: “si prescindeixes de l’analítica web és com si despatxes a una botiga i quan entra el client et poses una bena als ulls perquè no vols veure res del que fa a la botiga”. Segur que ha posat centenars de vegades aquesta mateixa anècdota, però a nosaltres, que la sentim per primera vegada ens posa en situació.

Diu que l’analítica web no és només patrimoni d’analistes: tots els que treballem en un projecte web –responsables, dissenyadors, periodistes - hauríem de fer anar programes com el Google Analytics com qui fa anar el correu electrònic. I cada cop més les empreses decideixen incorporar tot aquest coneixement als seus productes a la xarxa. Ells mateixos disposen d’un blog on s’expliquen conceptes relacionats amb l’analítica.

Espero que us agradi l’entrevista amb en Pere Rovira, segurament l’analista web més brillant que tenim. I no ho dic jo, ho diu Avinash Kaushik web|twitter considerat per molts el millor analista web del món.

publicat per: Rafael Luján

dijous, 14 de maig del 2009

Una formiga que parla moltes llengües

A una aula hi ha una dotzena de persones, la majoria xineses, que assisteixen a una classe d’espanyol. A una altra aula, una quinzena de joves fan jocs i bastant de xivarri. Estem a la seu de l’Associació sociocultural La Formiga, al carrer d’Elkano, al Poble Sec.


www.diaridebarcelona.cat

L’associació és també l’encarregada de l’Infos Idiomes en xinès, el programa informatiu en llengües estrangeres de Barcelona Televisió. La presentadora és la Tan Hui. Us deixo un dels darrers programes per familiaritzar-vos amb la sonoritat de la llengua xinesa, una peculiar banda sonora per al reportatge.


www.diaridebarcelona.cat

Publicat per : Maria Font

dimarts, 12 de maig del 2009

Paco López Tey, memòria de la Barceloneta

Tota la gent gran de la Barceloneta recorda la Maquinista al barri, però jo volia sentir algú que hi hagués treballat. El repte no era fàcil, perquè aquesta primera fàbrica de la Maquinista Terrestre i Marítima va tancar el 1963, tres dècades abans que ho fes també la de Sant Andreu. Al final no hem arribat a parlar amb cap extreballador de la Maquinista, però hem conegut la persona sens dubte més adient per fer-ho.

Des de l’Associació Barceloneta Alerta (ABA), em posen en contacte amb Paco López Tey. En un moment va a buscar dos antics treballadors de la Maquinista, però un no és a casa i l’altre està malalt. Així que parlem amb en Paco de la història d’aquesta fàbrica i del carrer que en du el nom.


www.diaridebarcelona.cat

Paco López Tey és un personatge ben conegut a la Barceloneta. Tant que fins i tot té un capgròs dedicat! Fa més de 40 anys va començar a recopilar material històric i així va acabar muntant l’Arxiu Popular de la Barceloneta. Llavors li van cedir un espai al centre cívic, però després d’alguns anys funcionant, en Paco ha hagut de tancar l’arxiu per manca de recursos. Ha donat bona part del fons a l’Ajuntament. Ara com ara, l’arxiu és a l’espera que els documentalistes municipals hi posin fil a l’agulla.


www.diaridebarcelona.cat

En Paco expressa una nostàlgia que semblen compartir tots els veïns de la Barceloneta de tota la vida. També l’interès per conservar-ne el patrimoni [blog B+H] i la memòria [La Fraternitat]. La Barceloneta és un barri popular amb molta personalitat i té també la seva pròpia blogosfera, amb cròniques de barri o webs com aquesta, per exemple.

Per cert, la nostra càmera al carrer recordava a alguns veïns del barri el programa de Callejeros emès el dia abans. Però esperem que el nostre reportatge sigui millor rebut al barri!

Publicat per Albert Muñoz

dilluns, 11 de maig del 2009

Un blog sense rostre

Enregistrem les mans, els peus, el clatell, el coll... el rostre no ha de sortir. És la condició. La Sagrada Família s'alça radiant enmig del rebombori dels veïns i turistes que descansen al parc del davant del temple. Allà és on entrevistem el blogger Pere Palau. Avui la capçalera del seu blog ja no es titula Saragatona, sinó que hi figura el nom 'provisionals', coincidint així amb l'adreça URL del bitàcora.


www.diaridebarcelona.cat

A la xarxa hi ha molts blogs amb autors que camuflen, amaguen o canvien la seva identitat. I no tracten pas temes conflictius o comprometedors... potser les reflexions personals d'una manera o altra acaben sent comprometedores. De totes maneres, el Pere ens diu que l'important no és qui l'escriu, sinó què es diu.

Bé, us recomano la lectura d'aquest blog fresc i ple de literatura. I no us despisteu, perquè canvia la capçalera molt sovint!