dissabte, 20 de setembre del 2008

Un minut per dir el que penses

Avui hem conegut una dona que ajuda la gent que dorm al carrer, dos estudiants que lluiten per millorar l'educació, un parell de joves que no s'avergonyeixen de la seva orientació sexual, un mestre que encara somia amb un món millor... Tots han explicat "la seva pel·lícula" en un minut, davant la webcam que hem instal·lat a la Mostra d'Associacions de la Mercè.

Estrenàvem el nou disseny de 'Veus', la secció de participació del Diari de Barcelona, que et permet enregistrar els teus comentaris amb una webcam. Pitges un botó i tens un minut per dir el que penses. Així de fàcil. Hi pot participar tothom que tingui alguna cosa a dir i una webcam (o possibilitat de fer-ne servir una).

Buscant gent amb coses a dir, hem plantat la webcam a l'stand del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) a la Mostra d'Associacions. Per cert, moltes gràcies a tots els companys del CJB! I és que la seva nova campanya de promoció de l'associacionisme et convida a escriure "La pel·lícula de la teva vida" implicant-te en alguna de les moltes associacions juvenils que hi ha a la ciutat. En una sola tarda, hem copsat 13 històries de gent que fa coses tan diverses com les que he esmentat. No està malament, però volem recollir molts més testimonis. Així que, si vols aportar-hi el teu, durant les festes de la Mercè et pots passar per l'stand de la plaça de Catalunya (a tocar del monument a Macià) i gravar-te allà.

Però, de fet, des de qualsevol webcam connectada, pots fer servir 'Veus' per parlar de tot allò que t'interessi. Participar en els temes que s'aniran proposant o bé encetar-ne de nous. Prova-ho. Ens sembla que, des d'avui, tots els barcelonins amb una idea per contar ho tenen una mica més fàcil. Ja ens diràs què et sembla.

dimecres, 17 de setembre del 2008

Comencem!

Aquest setembre el Diari de Barcelona engega una nova etapa. Tot just fa un any que vam decidir fer un salt cap un format llavors poc conegut: aprofitar les possibilitats del videobloc per informar del que passa a Barcelona.

En aquest any hem après les possibilitats del format i també les mancances. I estem convençuts d’haver millorat el producte. El nostre compromís és que hi trobeu més informació, més qualitat de vídeo, més presència dels districtes i un rellançament de la participació.

Per nosaltres és un any especial. L’octubre de 1998, el Diari de Barcelona va reaparèixer a internet. Al llarg d’aquests 10 anys hem viscut de primera mà els canvis profunds que ha patit la xarxa. Primer, vam ser un diari digital basat en el text. Després hi vam incorporar la fotografia i l’àudio. I finalment hem viscut l’explosió del vídeo com a absolut protagonista, combinat amb l’aparició de les grans xarxes socials.

Precisament és en aquesta línia que avui encetem aquest blog. Aquí podreu veure com es cuina el Diari de Barcelona; està pensat perquè la gent que cada dia confeccionem el diari hi aportem detalls personals de com es fan els reportatges. També perquè vosaltres ens expliqueu les vostres idees i punts de vista.

Dèiem fa un any que ens il·lusionava seguir el batec del dia a dia de la ciutat. Si us quedeu amb nosaltres, ho podreu comprovar: les festes de la Mercè són a la porta.