dilluns, 22 de desembre del 2008

Les mirades de l’Eulàlia Iglesias

Ficant el seu nom a Google, pots llegir-ne tota mena de comentaris i crítiques de cinema dels més diversos gèneres. Fins i tot un article on denuncia l’analfabetisme audiovisual de determinats crítics cinematogràfics. Però, contràriament a la majoria de cinèfils, l’Eulàlia Iglesias Huix no té un blog de cinema. Diu que ja en parla, debat i escriu prou amb tots els textos que signa com a periodista. També dóna classes de nous formats audiovisuals a la Universitat Rovira i Virgili (URV).

Així que, per distreure la vista de les pantalles, l’Eulàlia camina per la ciutat fotografiant racons curiosos i mirant d’explicar les imatges que penja al blog amb uns textos realment ben documentats. Aquí no parla de cinema, però no deixa de ser crítica.

I sobretot no deixa mai de moure’s guiada per la curiositat. Ella viu al barri Gòtic, però en demanar-li un lloc on li agradaria fer l’entrevista, em proposa Montbau. Busco al seu blog l’indret on probablement em voldrà dur, però no hi ha res publicat en aquell barri. En trobar-nos, li pregunto per què ha volgut quedar a Montbau i em diu que no hi havia anat mai i li anava bé tenir una excusa per fer-ho. És un d’aquells indrets “no evidentment bonics” que també formen part de Barcelona i, per sort, hi trobem un racó on resguardar-nos de la pluja...


www.diaridebarcelona.cat

Publicat per: Albert Muñoz