divendres, 30 de gener del 2009

Carlos Blanco, l’empresari d’internet

Confesso que no vaig arribar a Carlos Blanco perquè volgués parlar concretament d’emprenedors, sinó que va ser ell qui, en demanar-li l’entrevista, em va proposar trobar-nos a Barcelona Activa, on participa al campus d’emprenedors SeedRocket. Però la veritat és que, si mai vull muntar un negoci d’internet, aniré a veure’l. Ell sap millor que ningú altre a Barcelona com fer negocis rendibles -i honestos- a internet, perquè ho ha fet.

És curiós que al seu currículum no trobem cap de les grans escoles de negoci, sinó una formació més aviat tècnica. Però no hi ha dubte que l’experiència del creador del Grup ITNet és d’alló més interessant per a qui ara tot just comença a muntar una empresa basada en la web. En tot cas, les seves anàlisis i previsions sobre internet porten la garantia d’algú que s’hi juga el seu propi capital, els diners que ell mateix ha guanyat invertint en nous projectes d’empreses tecnològiques.


www.diaridebarcelona.cat

És cert que els negocis d’en Carlos Blanco tenen també una part més especulativa, que és la dels dominis. Però en aquest país on tanta gent ha guanyat diners especulant amb un bé de primera necessitat com és l’habitatge, no em sembla del tot malament que algú tregui benefici de la compravenda d’adreces d’internet.

En fi, no acabaríem mai de parlar dels negocis d’algú que va apostar per internet des dels seus inicis. Es va llançar a la xarxa a partir de la seva altra gran passió: el futbol. Ara té tota mena de portals d'oci. La feina d’en Carlos Blanco Vázquez és fàcil de trobar a internet. Aixo sí, no us confongueu amb el Carlos Blanco Moreno, que és el seu fill futbolista, ni el Carlos Blanco Pérez, que és aquell nen prodigi que sortia a Crónicas Marcianas...

Publicat per Albert Muñoz