dimarts, 13 de gener del 2009

Vols resseguir amb nosaltres la petjada indiana?

Fa dos segles centenars de catalans van marxa a Cuba a fer fortuna i en tornar van deixar un rastre en diverses ciutats de Catalunya que avui dia podem resseguir. Els indians van trepitjar amb força Barcelona i la petjada més marcada la trobem al Congrés i els Indians. Casualment aquest és el meu barri de tota la vida. He recorregut els seus carrers des que era un marrec i, ara, els torno a caminar per analitzar-ne la història. La idea em resulta engrescadora...


www.diaridebarcelona.cat

Contactem amb el conseller Enric Fernández-Velilla a través del seu blog i ens aconsella parlar amb la Sílvia Berart, autora del llibre ‘La història del meu barri: Els Indians’. La Sílvia, a banda de parlar-nos sobre els indians, ens descobreix un munt d’històries paral·leles del barri.


www.diaridebarcelona.cat

Amb ella recordo el ja desaparegut cèlebre cine Río, al carrer de Matanzas, i m’explica que als anys 50 era una antiga pista de ball i patinatge anomenada Río de Janeiro.


També parlem el refugi antiaeri de la Guerra Civil ubicat al llarg del carrer de Pinar del Río. L’espai es va recuperar amb la reurbanització del carrer però no és visitable a causa de les condicions d’accessibilitat. Una pena... Però almenys hi ha persones com la Sílvia que ens ho podem explicar! Moltes gràcies!

Publicat per: Patrícia Álvarez.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

És molt interessant saber coses del passat del teu barri, com ara que el desaparegut cinema Rio era una pista de ball i de patinatge. M'ha agradat molt.

Anònim ha dit...

Hola!!
Jo vaig anar moltíssim al Cinema Rio.... Era molt millor que els multicines d´avui dia!!!
Algú sap que s´hi ha de construir???.
Enhorabona pel reportatge.