divendres, 12 de desembre del 2008

Humanitats en format digital?

Art i tecnologia?
Humanitats en format digital?

Sí, les ciències humanes posen reptes a les noves tecnologies. Però és un terreny on encara queda molt per explorar i on encara no s'hi dedica molta gent. Trobar un expert en la matèria no serà fàcil... De sobte, navegant pel ciberespai descobreixo que el Museu Episcopal de Vic organitza una jornada sobre les tecnologies al museu. I Arturo Colorado, professor de la Universitat Complutense de Madrid, n'és ponent.

L'Arturo accedeix a que l'entrevistem just l'endemà, abans d'agafar l'AVE cap a Madrid. Així que de bon matí ens trobem a l'Estació de Sants, on esmorza i ens dirigim a l'Hotel Barceló Sants, on l'entrevistarem.

Molt amablement, l'Arturo Colorado ens fa una exposició de les aplicacions tecnològiques en matèria de patrimoni cultural, i dels beneficis que té per la seva divulgació. Es lamenta que només els museus de la ciència siguin realment interactius emprant la tecnologia, tot i que reconeix l'esforç d'alguns museus per apropar als internautes el seu fons artístic (com és el cas del Museo Thyssen-Bornemisza).

S'acaba el temps i l'AVE ha de marxar cap a Madrid amb el nostre entrevistat. Moltes gràcies Arturo!


www.diaridebarcelona.cat