dijous, 11 de desembre del 2008

L'art de les puntaires

En un primer pis del Portal de l’Àngel, al rovell de l’ou barceloní, hi té la seu l’Associació Catalana de Puntaires. A l’hora que hi arribo, hi detecto força activitat. Parlo amb la Maria Jesús i la Maria Teresa; m’interesso per les qualitats que ha de tenir una puntaire: “tenir temps, creativitat i sobretot, paciència; molta paciència”.


www.diaridebarcelona.cat

Entro a una aula amb un grup de de persones que treballen silenciosament amb les seves puntes de coixí. El tac-tac dels boixets amunt i avall és constant i em posa banda sonora a les imatges. És als plànols de detall de les mans quan aprecio realment el mèrit que tenen aquestes persones: em veig del tot incapaç de fer res semblant.

Als seus 89 anys, la Maria Teresa Vilarrasa és la presidenta d’honor de l’associació: m’explica que, animades per les puntes de coixí, hi ha moltes persones que viuen soles; anar a l’associació és una motivació per sortir de casa, distreure’s i relacionar-se amb d’altres persones. Aquesta si és la Barcelona que val la pena ensenyar, la de persones que treballen voluntàriament per fer més agradable la vida dels altres. Chapeau, puntaires!

Les podeu trobar a l’Associació Catalana de Puntaires, al Portal de l’Angel 7, 1r 1a. Tel 93 412 50 78

Publicat per: Rafael Luján