dilluns, 19 de gener del 2009

Històries veïnals i de literatura 2.0

La paraula "veí" ha guanyat un nou significat. Els veïns dels que avui parlo no viuen al mateix edifici, al mateix carrer ni al mateix barri. Alguns ni tan sols a la mateixa ciutat, tot i que la majoria són de Barcelona. El seu veïnatge és virtual, però tenen més vincles que molts barcelonins amb el seu veí de dalt.


www.diaridebarcelona.cat

El veí de dalt és precisament l’impulsor d’aquesta experiència de creació literària col·lectiva que són les Històries Veïnals. Com em deia en un dels primers correus que hi vaig intercanviar, ell és el “pare putatiu” d’una iniciativa que des del setembre de 2007 ha produït –en cinc tongades- una cinquantena d’històries escrites per prop de 70 veïns. A la blogosfera catalana hi ha molta gent que escriu bé i amb ganes de jugar a la creació literària. Les Històries Veïnals van néixer seguint el camí obert pels Relats Conjunts, en una època de poca activitat en aquest altre blog comunitari, on cada participant escriu el seu propi relat a partir d’una única imatge que els inspira.

Jo no escric ficció, però aquests dies m’ho he passat tan bé com els mateixos veïns construint aquesta història sobre les Històries Veïnals. Els quatre veïns que he entrevistat (en Jordi Pujadas, l'Anna Ramírez i la Carme Rosanas, a més del Veí de Dalt) mereixen cadascú un reportatge (de fet, tinc prou material enregistrat per fer-ho), on explicar que Malerudeveure’t va néixer per ressenyar-hi llibres o que l’Anna té un altre blog de divulgació científica, per exemple. Però avui no hi havia temps per a més. Gràcies als quatre per la vostra exquisida amabilitat i felicitats per escriure tant i tan bé!

Publicat per Albert Muñoz

5 comentaris:

El veí de dalt ha dit...

Colló Albert! Si semblem gent seriosa i tot! Ha quedat de conya! Moltíssimes gràcies a tu per l'interès mostrat. Amb aquest vídeo, passem de la catosfera a l'extratosfera! Salut!

Carme Rosanas ha dit...

Felicitats Albert!
El reportatge ha quedat molt bé.

Puji ha dit...

Ei Albert!

Un reportatge collonut. Moltes gràcies a tu per ajudar-nos a l'hora d'enregistrar i per donar a conèixer una mica més la catosfera i la literatura 2.0!

Jesús M. Tibau ha dit...

Felicitats al veí de dalt per l'èxit d'aquesta iniciativa en la qual és sempre un plaer participar.

Joana ha dit...

Quin il.lusió i quin reportatge! Felicitats a tots !
Jo també sóc una veïna de l'escala i no me'n perdu ni una...