dimecres, 18 de febrer del 2009

Corresponsals estrangers a Barcelona

Bona part de la imatge que transmet la ciutat a la resta del món la capten els ulls dels corresponsals estrangers que hi treballen: de la seva percepció personal en pot dependre la opinió de milers de persones.

La Júlia Macher és l’encarregada de fer arribar als oients alemanys de Deutschlandradio les seves cròniques de la ciutat. L’Eva Lwysocka s’encarrega de la corresponsalia de l’edició polonesa de Newsweek i de Polskie Radio. Parlem una bona estona sobre les seves impressions de la ciutat a les instal•lacions del Centre Internacional de Premsa de Barcelona.


www.diaridebarcelona.cat

Em diuen la Júlia i l’Eva, que als seus oients i lectors els interessen de Barcelona els temes socials, culturals i esportius. La política, queda massa lluny. Segons l’Eva, Barcelona és la ciutat més atractiva de tota la península per als polonesos: busquen “Gaudí, cultura, tradició i Barça”. De la seva banda la Júlia diu que els alemanys esperen trobar a Barcelona una barreja de l’Auberge Espagnole i Vicky Cristina, Barcelona: això fa que més d’una vegada, diu, ens sentim com extres atrapats en un decorat.

Malgrat els seus defectes, la ciutat és bona per aquestes dues periodistes; els serveis funcionen i es viu amb alegria. L’Eva se sent jove a Barcelona: diu que a Catalunya hi ha un savi equilibri entre treballar i gaudir del temps lliure.

Publicat per: Rafael Luján