divendres, 20 de febrer del 2009

Trucar és una aplicació més

El Mobile World Congress (MWC) és una fira enorme: prop de 60.000 metres quadrats amb 1.300 expositors. Si t’interessa la tecnologia, t’hi pots passar els quatre dies sense parar de descobrir nous dispositius i aplicacions. Molts periodistes especialitzats ho fan, com els companys de NetMediaEurope o els de Xataka Móvil, per esmentar només dos dels blogs de telefonia mòbil més seguits al nostre país.

A Barcelona tv i al Diari de Barcelona també hem seguint aquest any la fira abans coneguda com 3GSM: des del primer dia i fins l’últim, sense descuidar la vivència personal dels 47.000 visitants en aspectes com la seguretat o l’allotjament a la ciutat. Aquí trobareu un bon resum d’algunes novetats presentades en aquest congrés. Però l’objectiu de la nostra entrevista tecnològica de la setmana era anar una mica més enllà i fer que algú ens expliqués, a partir d’aquest MWC, quines tendències s’apunten dins el sector.


www.diaridebarcelona.cat

L’oferta de professionals disponibles per entrevistar al Mobile Congress és molt àmplia. A Nokia, fins i tot tenien informatitzada l’assignació d’entrevistat, hora, temps i sala. Però no volia la visió del responsable d’una marca o d’un producte determinat. Així que vaig optar per una empresa més propera –la seu central de Futurlink és al 22@- amb un emprenedor al capdavant que em podia parlar, per exemple, de tots els sistemes operatius per igual. De fet, els desenvolupadors d’aplicacions com ells són les víctimes de l’actual guerra de sistemes. Així també hem vist el que representa per a una empresa barcelonina del sector que el Mobile World Congress tingui lloc a la ciutat.

PS: El Samsung que apareix al vídeo no és ni molt menys el millor mòbil que vaig trobar a la fira: és el meu!

Publicat per Albert Muñoz