dijous, 5 de febrer del 2009

Malabarismes per fer-se veure

Encara que fa un dia plujós, anem contentes a gravar. El tema ens agrada a les dues. Arribem al Fòrum, i ens trobem una munió de nens que hi ha anat amb l’escola. Nosaltres dues enfilem fins a la carpa seguint les indicacions de la gent de l’Associació de Professionals del Circ. Dins hi ha una desena de persones assajant acrobàcies en un ambient tranquil i agradable, on el color dels malabars, les pilotes, els aros i altres aparells ressalta amb la carpa blanca de fons.

Certament, la gent del circ desperta “bon rotllo”. El “Boni” (Jordi Juanet) és el president de l’Associació, és ell qui ens explica tot el temps que han lluitat per ser escoltats. El circ ha passat unes males dècades, però des de fa un temps ressorgeix amb força. Assegura que és un bon moment polític per fer demandes, amb un Departament de Cultura sensible al circ.


www.diaridebarcelona.cat

Fins el 2010 no tindran l’espai definitiu, just sota la placa fotovoltaica del Fòrum, a uns metres d’on són ara. No és just que Barcelona tingui un bon tracte amb la gent del circ, que anima, entreté i alegra la vida dels seus ciutadans? El circ és cultura i patrimoni, la unió de tantes arts i disciplines. I ser espectador de les delícies que ens preparen els seus professionals, tot un plaer. Us ho dic jo, que he pogut gaudir una estona, embadalida, dels assajos dels seus espectacles impossibles.

Publicat per: Núria Llabina