dimecres, 18 de març del 2009

El nadons també fan ioga

Arribem a l'entrada número cent del nostre blog, i coincideix amb l'última notícia que publico de tendències. Aquesta setmana hem anat a un centre on fan ioga per a mares i nadons i per a embarassades.

Mai havia assistit a cap classe de ioga, de manera que no puc parlar-te de la diferència de fer ioga embarassada o amb nadó, que en l'estat habitual. Però és veritat que captiva veure com les dones embarassades es troben en un estat de relax i concentració, i com les dones amb nadons interactuen amb els seus fills. És tendre i commovedor.

Aquest dilluns la classe de ioga per a nadons estava més plena del normal. Sorprèn veure com la majoria dels petits i petites no plora i gaudeix dels moments de contacte amb la mare.

Em quedo amb la impressió que les classes d'aquest ioga són un espai per jugar i interactuar amb el nadó amb música de ioga de fons, però evidentment els nens poc ioga poden fer. Això sí, es familiaritzen amb els 'mantra', oracions tibetanes, que sonen a les classes.


www.diaridebarcelona.cat

Quan marxem, la directora del centre, que ha participat a la classe ens confessa que veure l'escena de mares i nounats units encara l'emociona. A nosaltres també ens ha emocionat, és cert.

Ah! I no puc deixar d'agrair-li a la Tere Puig que hagi pujat des del Pendès fins a Barcelona per a poder-li fer l'entrevista!

Publicat per Núria Llabina