dijous, 26 de març del 2009

Em canvies el teu punt de llibre?


www.diaridebarcelona.cat

El món del col·leccionisme és un univers sense fi. Hi ha tota mena d’articles que es converteixen en l’objectiu de col·leccionistes. És el cas de l’Arnaldo Biete, un dels protagonistes d’aquest reportatge que, a banda de punts de llibre, posseeix altres col·leccions.

Ho comprovo visitant la seva torre al carrer de la Verema, al barri de la Font d’en Fargues, on duc a terme el rodatge. Seré sincera: Al·lucino. Em reben parets folrades amb clauers, calçadors, imans classificats per temàtiques, telèfons mòbils en vitrines i carpetes plenes de números de loteria, bolígrafs, pintes de cabell i claus magnètiques d’hotels. Tot, ordenat i catalogat. Impressionant. Sóc incapaç de recordar totes les col·leccions que vaig contemplar...

Supero el meu interès bocabadat per aquest museu de col·leccionista per tal de centrar la meva atenció en els punts de llibre. Passo la tarda amb els membres de l’associació, entre punts de seda i de metall, entre bruixes i animals, punts de lectura que formen puzzles i altres que contenen errades ortogràfiques que posteriorment s’han corregit. Me n’adono que a banda de punts de llibre també posseeixen una bona col·lecció d’amics. El valor afegit de compartir una mateixa afició.

M’acomiado amb el blog de la Montse i el Domènec, una parella que es va conèixer a través dels punts de llibre. Han unit les seves col·leccions i ara tenen vora els 160.000 exemplars! Per cert, recorda que si algun dia llegint al metro observes que una persona es mira i remira el teu llibre, potser no l’ha captivat la novel·la sinó el punt de lectura...

Publicat per: Patrícia Álvarez.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ja era hora que algú es preocupés de les associacions de col.leccionistes que treballen a casa nostra. Enhorabona pel reportatge.
Domènec i Montse