dijous, 16 d’abril del 2009

Un matí als núvols amb Aster

És dissabte al matí. Em llevo i només posar els peus a terra miro per la finestra desitjant que el temps doni una treva a la ciutat. El motiu no és cap altre que un rodatge. I si normalment la meteorologia és un factor de risc a l’hora de sortir a gravar, avui encara ho és més. He quedat amb els socis d’Aster a Cosmocaixa on organitzen una plantada de telescopis amb motiu de l’Any Internacional de l’Astronomia. Si plou o senzillament hi ha núvols, l’observació és impossible i l’activitat s’esguerra amb el meu rodatge al darrere...

Després de tota la setmana perseguint el nostre meteoròleg Marcos Amores per saber la previsió per dissabte, per fi arriba el dia. Sortosament, els planetes, les estrelles i l’univers en conjunt s’alien per poder conèixer en acció aquesta agrupació d’experts i aficionats a l’astronomia.


www.diaridebarcelona.cat

De l'experiència de conèixer Aster, l'única associació de Barcelona dedicada al món de l'astronomia, n'extrec una conclusió clara. Les associacions són útils per molts motius però aquesta, en concret, ho és per a l’aprenentatge. Acabes de comprar un telescopi i no saps com funciona? Voldries fotografiar el cel que veus cada matí des de la teva terrassa però no saps quina és la càmera adequada? Aster i els seus socis t’ajuden.

Publicat per : Patrícia Álvarez

5 comentaris:

Moments ha dit...

M'alegro que la teva experiència hagi estat tant enriquidora:
Molt bo el reportatge.
Com astrònoma aficionada comparteixo el neguit de mirar el cel abans d'observar-lo i de perseguir els meteoròlegs abans d'observacions interessants o importants per a nosaltres.
Estem totalment d'acord que una Agrupació Astronòmica és important per a qualsevol astrònom aficionat, sigui per aprendre quan comences o sigui per compartir quan ja ets veterà.
Mar
Barcelona, 16 d'abril del 2009

David ha dit...

L'astronomia és al mateix temps una ciència, una apassionant afició i una filosofia de vida.
Contemplar el cel mitjançant un telescopi, fins i tot des d'una ciutat, és una experiència que no s'oblidarà mai.
Qui s'hi anima?
David
Barcelona

Unknown ha dit...

Vull felicitar al Diari de Barcelona i especialment a la Patrícia per l´excel.lent reportatge sobre Aster realitzat a CosmoCaixa amb motiu de les 100 hores d´Astronomia.També agrair a CosmoCaixa les facilitats donades per a la seva realització.
Ben cordialment,
Lluís Casamitjana
Secretari d´Aster
Barcelona, 19 d´abril del 2009

climent_pera@telefonica.net ha dit...

Felicitats pel reportatge.
Soc aficionat (principiant) a l'Astronomía, i afagiria que tambe hi ha la tasca de difondre aquesta aficio i el coneixement del cel per part d'una Agrupacio com Aster.
Fa temps que soc aficionat. Pero desde que vaig visitar Aster i vaig fer un curset (el recomano) em vaig asociar . No nomes per els coneixements , sino també i bastant per la qualitat humana.
Miquel

Jordi ha dit...

L'Astronomia es, ademés, l'única ciencia que te asociacions amaters. Jo soc a la fase d'apendre a fer funcionar el meu telescopi i resulta que el cel es molt mes gran i profund del que em pensava, resulta extraordinari. Os ho recomano
Jordi
Barcelona, 20 d'abril de 2009