dimecres, 19 de novembre del 2008

Superar el complex d'inferioritat vers l'anglès

Vols saber com se’ns dóna l’anglès als barcelonins? Tens curiositat per descobrir quin és el nostre punt fort? A la secció COM ENS VEUEN ens hem proposat analitzar-ho amb l’ajuda d’en Geoff Fisher, professor nadiu i cap del Departament d’Anglès de l’Escola Oficial d’Idiomes Vall d’Hebron.


www.diaridebarcelona.cat

La primera conclusió: estudiem anglès però no l'acabem d'aprendre. És a dir, dediquem vuit anys a estudiar aquest idioma però un bon dia decidim passar una temporada a l’estranger i ens adonem que no entenem res de res. Els dies i els diners invertits en l’aprenentatge en una acadèmia de ben poc han servit a la pràctica. Per què?

Doncs un dels problemes que ens impedeix avançar en aquesta matèria és el complex d’inferioritat que tenim a l’hora d’expressar-nos en anglès. Està clar que els catalans no tenim el mateix nivell que, per exemple, els nòrdics però hem de creure en les nostres habilitats lingüístiques. En Geoff també apunta el dilema entre català i castellà com una dificultat afegida per trobar un lloc a la llengua anglesa que afirma que mai serà la segona llengua dels catalans. Així que haurem de començar a perdre la vergonya!

Un apunt. La nota més baixa que en Geoff ha posat a un barceloní és un quatre... Així que... O aquest professor és molt generós o tampoc estem tant malament... Come on!

Publicat per: Patrícia Álvarez