dilluns, 17 de novembre del 2008

Joies barcelonines amagades

Quan vam citar-nos amb l'autor del blog Tot Barcelona poc ens pensàvem que acabaríem coneixent una església romànica al cor del Raval. En Miquel Cartisano és membre actiu de l'AAVV de Sant Antoni i un bon coneixedor de la ciutat.

A casa seva podem veure que emmagatzema a l'ordinador una insòlita quantitat de fotografies de la ciutat, totes classificades per carpetes segons districtes i temàtiques. És realment sorprenent obrir-ne una. "Picaportes"....hi ha centenars d'instantànies de picaportes de tota mena de Barcelona.

Però a casa seva hi ha una altra cosa que em deixa boca-badada, i és que té una bona col·lecció d'Opissos penjada a les parets. En Miquel és un barceloní que estima la seva ciutat i que, a més, gaudeix estudiant-la. De fet, ell és historiador de l'art i teòleg.


www.diaridebarcelona.cat

La sorpresa més gran del dia, és quan anem a veure l'absis exterior d'una església de principis del segle XII al carrer de Sant Llàtzer. Estan reformant l'edifici adjacent de l'església, i per aquelles casualitats de la vida, l'arquitecte de les obres està de visita. Quan pensàvem que ens faria fora perquè anem amb la càmera, resulta que decideix anar a buscar la clau de l'església, que ha estat reformada recentment, i mostrar-nos l'interior. No cal dir que ha estat una gratificant experiència.

Publicat per Núria Llabina

1 comentari:

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Un gran blog, si senyor.