divendres, 21 de novembre del 2008

Entrevista amb Antoni Gutiérrez-Rubí

Barack Obama ha fet servir les tecnologies de la informació i les xarxes socials d’una forma que no té precedents. La seva meteòrica ascensió no va passar desapercebuda per l’assessor de comunicació Antoni Gutiérrez-Rubí, que ja a principis de 2007 analitzava al seu bloc les primeres passes del senador per Illinois.


www.diaridebarcelona.cat

El lloc triat per l’entrevista és el Palau Robert. L’Antoni arriba tot just acabat d’aterrar d’un viatge transoceànic. Són dos-quarts de sis de la tarda, tot i que no sé quina hora deu ser per ell. Fa cara d’esgotat, però quan comença a parlar de la campanya d’Obama se li il•luminen els ulls i el discurs es fa viu. Parla amb passió del canvi històric, polític i estètic que ha arribat a la Casa Blanca; de com la massa organitzada en aquest cas, ha estat capaç de passar per sobre de l’aparell d’un partit.

El mateix dia de l’entrevista l’acaben de convidar a afegir-se a un grup de Facebook: “Volem Obama a Barcelona”. Sembla una causa perduda, però l’Antoni em fa notar que amb Obama tot sembla possible. És la força del “Yes, we can”, potser el que no aconsegueixi un govern vindrà de la mà d’una xarxa social.

Al bloc de l’Antoni Gutiérrez-Rubí hi trobareu un magnífic repositori d’articles sobre l’ascensió de Barack Obama al poder; el 44è president dels Estats Units d'Amèrica, que haurà d’acostumar-se a deixar la seva BlackBerry al calaix per exigències del guió i la seguretat nacional.

PD. Us deixo un regal aquí Com aneu de manualitats?

Publicat per: Rafael Luján