dilluns, 24 de novembre del 2008

Ciència per a tots els públics

Com si s'amagués un medicament amb mal gust en un menjar suculent, la Mercè Piqueras introdueix la ciència en les notícies d'actualitat escrivint al seu blog. La ciència espanta a molts, però la presidenta de l'Associació Catalana de Comunicació Científica l'explica dins dels temes més quotidians, com si d'un remei casolà es tractés.


www.diaridebarcelona.cat

El més sorprenent ha estat conèixer el pati de l'Institut d'Estudis Catalans, un bonic claustre al costat de la Biblioteca de Catalunya. El IEC és un espai on sovint hi ha conferències, i avui, n'hi ha dues que són sobre paisatge i biologia. La Mercè coneix prou bé l'edifici, i ens cita allà perquè sap que és un espai tranquil i bell.

Al primer pis descobrim un jardí ple de plantes mediterrànies. Es diu jardí Mercè Rodoreda, i totes les plantes que hi ha apareixen en alguna de les seves novel·les. Quin homenatge tan envejable per a una escriptora! La Mercè és una persona didàctica, enamorada de la botànica, que parla de a tu i explica tot allò que se li pregunta amb exemples clars. Avui hem conegut una autèntica divulgadora, hem conegut a la lectora corrent.