dimarts, 2 de desembre del 2008

La memòria d’Ainaud de Lasarte

Als seus 84 anys, en Josep Maria Ainaud de Lasarte ha perdut la vista, però conserva una excel·lent memòria. I això és tan o més important en un home que ha vist i fet tant: historiador, promotor cultural, advocat, periodista, polític... Diu que no pot escriure les seves memòries perquè mai no ha portat un diari personal, però no descarta algun llibre de records. Jo els espero amb delit, perquè és un protagonista del segle XX a Barcelona i té molt a explicar. Per exemple, com a regidor de l’Ajuntament, va impulsar les plaques de xapa sota els semàfors que indiquen el nom i la numeració del carrer que creua, inspirant en el model de Buenos Aires.

Però havíem quedat per parlar de la seva àvia, Carme Karr. I precisament està a punt de veure la llum un nou llibre sobre la figura de “doña Carmen”, com se la coneixia al Sarrià de l’època. El Sr. Ainaud de Lasarte hi ha participat i, gràcies a això, té a l’escriptori moltes imatges i publicacions de Carme Karr. La recorda amb afecte, molt propera malgrat ser d’una altra època. Diu, per exemple, que de petit li explicava el setge a París pels prussians... del 1871! Recordem també la música de Carme Karr, gràcies al CD de compositores catalanes modernistes que acaba de publicar La mà de Guido.


www.diaridebarcelona.cat

A casa d’en Josep Maria Ainaud de Lasarte hem conegut una mica més de la nostra història. Gràcies i a reveure. Possiblement hi tornarem perquè tant el pare, el mestre Manuel Ainaud, com la sogra, la soprano Conxita Badia, tenen espais merescudament dedicats a la ciutat.

Publicat per: Albert Muñoz

1 comentari:

Júlia ha dit...

Ja fa anys que tinc un enamorament platònic vers aquest senyor, tot un senyor i molt intel·ligent i amb sentit de l'humor, felicitats per l'entrevista.