dimecres, 3 de desembre del 2008

No ens arrisquem a l’hora de vestir

No som gaire atrevits. Així ens defineix la Monika Harbort, la dissenyadora alemanya amb la qual analitzem l’estil dels barcelonins a l’hora de vestir. Sembla que la paraula ‘fashion’ no té cabuda en els nostres armaris...


www.diaridebarcelona.cat

Al costat de la plaça de Rius i Taulet, al carrer de Martínez de la Rosa amb Diluvi, trobem la botiga de la Monika. Una placa al terra, a tocar d’un dels laterals del local, ens anuncia que l’establiment abans havia estat l’antic colmado La Colometa. Quan hi entrem, percebem l’encant d’aquesta botiga-taller, on ens trobem la Monika treballant amb els seus dissenys de pell. Amb ella, contactem a través de Ruta G3, una associació de dissenyadors contemporanis de Gràcia que agrupa uns 60 comerços.

De crítiques al nostre estil de vestir, la Monika no és capaç de trobar-ne però ens confessa que hi ha un element típic català en el nostre pentinat. I aquest tret identificatiu, segons el qual la Monika seria capaç de trobar una catalana a Berlín és el serrell. Sí, sí... I no és la primera persona que em diu això. Es tracta d’un serrell molt curt, combinat de vegades amb un escalat a la resta de cabell, entre intel·lectual i ‘progre’. Ja saps si el portes?

Publicat per: Patrícia Álvarez