dijous, 4 de desembre del 2008

L'art centenari de fer el pessebre

Dos mesos després que les botigues i centres comercials comencessin a decorar els aparadors amb tot tipus d’elements decoratius, el Nadal ja és aquí. En menys de 20 dies celebrarem el naixement de Jesús, i una de les tradicions populars que millor representa aquest esdeveniment històric és el pessebre. L’Associació de Pessebristes de Barcelona, una de les més antigues i capdavanteres en aquest art, té com a objectiu promoure la construcció de pessebres per evitar que aquesta tradició centenària caigui en l’oblit.

La Fira de Santa Llúcia és un dels punts de trobada més populars durant aquestes èpoques. De fet, diria que és un lloc de visita obligada per a tots aquells que mai hagin visitat les nombroses paradetes amb pessebres, figuretes, arbres i llums de Nadal i tota mena d’elements decoratius. Tot i la gran afluència de gent que acudeix a aquestes fires, un dels pessebristes entrevistats ens comentava que a Barcelona hi manca gent que es dediqui a construir pessebres. A diferència dels pobles, la joventut de la ciutat disposa de moltes més activitats d’oci i, conseqüentment, la majoria de pessebristes són gent gran.


www.diaridebarcelona.cat

El procés de construcció d’un pessebre és realment fascinant! Si us interessa el tema, no dubteu a visitar el local social de l’Associació de Pessebristes de Barcelona. Hi ha un munt de pessebres impressionants i un taller on podreu veure com els construeixen!

Publicat per: Elena Trias de Bes