dijous, 2 d’abril del 2009

La Trifulca, l'alegria del barri


www.diaridebarcelona.cat

“Nosaltres treballem amb l’or del Raval, amb tota la riquesa que aporta el fenomen de la immigració”. Aquesta frase resumeix la conclusió que extrec d’haver conegut La Trifulca. Me la va dir en Marcelo durant el rodatge i em va servir per veure la realitat d’un barri com la veuen ells. Traduïda a una cançó que sona a ritmes del món, a intercanvi multicultural.

Amb aquesta associació hi contacto a través del seu web, pel qual aposten amb força. A banda dels projectes La Alegría del Barrio amb el Raval All Stars i l’abanderada La Sucursal S.A., també compten amb altres iniciatives com La Salera -atenció si t'agrada la salsa- o les Comunitats Sonores. Amb aquestes últimes, per exemple, pretenen que els músics no només assisteixin als concerts sinó que es creï tota una xarxa de creació col•lectiva contínua. De nou, fomentant l’intercanvi.

La feinada que comporta empènyer un projecte així no se la imagina ningú. Crec que ni jo em puc fer una idea. Ells ho saben. El temps que porten sense cobrar, les hores de treball, aconseguint impossibles... Ara bé, són conscients, no es queixen. Simplement assumeixen les conseqüències de dedicar-se al que realment desitgen a la vida.

Publicat per: Patrícia Álvarez.